Simpel software testen spreekt aan!

Enkele dagen terug heb ik op Facebook en Twitter een melding gemaakt van deze website. Veel collega’s en testvrienden hebben al laten weten dat ze het initiatief begrijpen en het handig vinden. Dat blijkt ook uit de statistieken; zo’n 90 unieke bezoekers die per bezoek in 10 minuten diverse pagina’s bekijken.

Leuk! Maar kennelijk is er nog wel een drempel om reacties te plaatsen, eens kijken wat ik daar aan kan doen. Tips zijn welkom, zet ze hieronder.
šŸ˜‰

Een veelgehoorde reactie is dat men zich weinig kan voorstellen bij een ‘faalkans’. Ofwel; hoe bepaal ik de kans dat ik niet krijg wat ik gevraagd heb. Om weer simpel te beginnen, hierbij de meest voor de hand liggende oorzaken.

Onbekendheid

Er is helemaal niet uitgedacht wat men eigenlijk nodig heeft (bijvoorbeeld op gebied van beveiliging of continuĆÆteit), of er is geen ontwerp van hoe men daarvoor gaat zorgen .

(Gevolgen van) kostenbesparing

Bijvoorbeeld het aannemen van junior ontwikkelaars, of het niet-inrichten van een losstaande testomgeving.

Complexiteit

Veel gegevens, veel koppelingen, veel eisen die invloed hebben op elkaar, enzovoort.

En vervolgens kun je dit alles uitwerken per kwaliteitscategorie (functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, beveiliging, enzovoort). De kans is dan ook groot dat ik daar 7 verdiepingspagina’s voor ga schrijven. Wordt dus weer vervolgd. IdeeĆ«n blijven welkom!

door Sander Mol op zondag 9 juni 2013 in Van alles

Plaats als eerste een reactie!

Naam*: E-mail*: