Reviewen

Een reviews zorgt voor zekerheid dat je met de juiste dingen bezig bent. Nog voordat alles gebouwd is. Ideaal, waarom doen we het zo weinig?

Tijdens een review kijk je meestal naar 3 onderwerpen.

De terugblik

Hebben we alle belangen van de klant goed vertaald naar onze vers-bedachte oplossing? Een reviewtaak voor de klant zelf. Want let wel; een ontwerp is ook voor onze klant het eerste moment dat hij concreet terugziet wat hij bedacht had. En bovendien kan de ontwerper zelf een foutje gemaakt hebben tijdens het interpreteren.

De check op duidelijkheid

Snappen we precies wat er bedoeld wordt? Zijn er situaties mogelijk die we nu nog niet hebben opgeschreven? Op dit punt ligt er een mooie rol voor de tester klaar, want testers denken juist vaak aan dit soort dingen. Trucje; denk vast na over hoe je testgevallen gaat maken uit het ontwerp.

De vooruitblik

Leuk dat dit allemaal bedacht en opgeschreven is, maar is het technisch ook haalbaar? Dat is dus de inbreng van de ontwikkelaar. In sommige gevallen is iets wel haalbaar, maar dan alleen met een moeilijke of omslachtige oplossing. En dan zou het lonen om een apart technisch ontwerp te laten maken, dat je daarna ook weer reviewt.

En met al die verschillende invalshoeken krijg je een veel scherper en beter toepasbaar document.

> > Door naar systeemtesten

Plaats als eerste een reactie!

Naam*: E-mail*: