Over Sander

Sander-tijdelijkWelkom! Ik ben Sander Mol, 34 jaar en wonend in Papendrecht.  Dat ligt mooi tussen de steden van de Randstad en Noord-Brabant in, wat ook terug komt in mijn schoolgaande en werkzame leven. Mijn HBO Bedrijfskundige Informatica doorliep ik voor de helft in Rotterdam en de andere helft in Breda, bij de Universiteit van Tilburg deed ik Organisatiewetenschappen.

Een mooie opstap om iets tussen bedrijfsprocessen en IT te gaan doen en dat vond Capgemini ook. Het bijkomende voordeel van het testvak is, dat je erbij bent op het moment dat beide werelden weer bij elkaar komen (en soms botsen). Het geeft een ideaal beeld van hoe het veranderingsproces is gelopen en wat er beter kan.

Capgemini heeft veel goeds gebracht. Niet alleen trainingen en professionele collega’s om mee te sparren over testen, ook mooie opdrachten bij banken en verzekeraars. Alle details op Linkedin. Begonnen als systeemtester, later bezig geweest met testautomatisering, testcoördinatie van zowel de systeemtest als de acceptatietest en uiteindelijk testmanager en testconsultant.

In de tussentijd is er ook privé het nodige veranderd. Tussen 2007 en 2011 heb ik met mijn vrouw Amanda mijn zoons Jesper en Kelvin en dochter Evanne gekregen. Dat was een reden om een testuitdaging in de buurt te zoeken. Bij toeval zocht de Unirobe Meeùs Groep (UMG) op dat moment iemand die het testen wilde komen opzetten. De match was snel gemaakt, er zat één week tussen het eerste contact en de eerste werkdag.

Bij UMG mag ik vorm geven aan alle aspecten van het testen. Om wat te noemen; het algemene jaarplan voor testen, van ieder aankomend project de testaanpak bespreken, testmanagers en testuitvoerders trainen en coachen, beleid opstellen voor testomgevingenbeheer, een tool voor bevindingen laten bouwen, leveranciers sturen in hun testwerk en aan het einde van ieder project meedenken met een zo objectief mogelijk advies. Door al zijn diversiteit een enorm leuke en ook weer leerzame omgeving.

Daarnaast ben ik badmintonspeler bij SNA in Bleskensgraaf, trainer bij korfbalvereniging PKC in Papendrecht, liefhebber van whisky en door het goed gevulde gezin ook volop vader. En nu dus schrijver van een weblog, waar alles aan bod kan komen, maar toch vooral testen.

> > Door naar hoe dit blog ontstond

Plaats als eerste een reactie!

Naam*: E-mail*: