Hoe dit blog ontstond

Eigenlijk was één moment de aanleiding om deze pagina over simpel software testen te beginnen. Ik had me sinds 2005 bezig gehouden met testen bij grote banken en verzekeraars. Meestal in grote teams met ervaren professionals die alles weten van testen en de TMap methodiek. Dat was de wereld die ik kende.

Een nieuwe wereld
blijemolIn 2012 solliciteerde ik bij de Unirobe Meeùs Groep, de op één na grootste tussenpersoon in verzekeringen. Een gerenommeerde organisatie met 1.600 medewerkers verspreid over 30 vestigingen in heel Nederland. De vacature was die van testmanager met als standplaats Breda. Eén van de vragen die ik opschreef voor het sollicitatiegesprek was: ‘Is er regelmatig overleg met de testmanagers van andere vestigingen?’
Die vraag werd al beantwoord in een gesprek met het recruitment bureau en was voor mij een ‘stroke of insight’.

Er zijn geen andere testmanagers. Jij gaat daar het testen opzetten.

Pas toen realiseerde ik me in wat voor bijzondere, gespecialiseerde wereld ik al die jaren had rondgelopen. Talloze organisaties hébben helemaal geen standaard aanpak om software te testen. Of men stuurt iemand op de TMap Next Foundation of hij krijgt het vuistdikke TMap Next boek op zijn bureau, waarna de opvolging ontbreekt.

Alledaags testen

En dat is het bestaansrecht van deze site. Met de theorie in de hand ben ik in mijn nieuwe werkomgeving vanaf ‘nul’ het testen gaan opzetten, stap voor stap. Ik hoop dat ik je via deze site kan meenemen op mijn reis en hopelijk kunnen we elkaar helpen en software testen toch vooral toegankelijk maken!

> > Maar wat vind je hier dan

Plaats als eerste een reactie!

Naam*: E-mail*: