Oefening: ben jij een echte Testpiet?

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat de Sint weer in het land is. En wie kinderen heeft, weet ook dat er een serie over een stel zeer klunzige Pieten op televisie is. Ze lopen elkaar in de weg, praten langs elkaar heen, doen aannames over wat de Sint eigenlijk wil. En ieder jaar is er slechts één die de juiste vragen stelt. En die de aannames controleert en bijstuurt op het hoofddoel. Juist, de Testpiet! De vergelijking met software ontwikkeling is snel gemaakt, maar dat laat ik aan jullie.
😉

Ook in het Sint thema; dit jaar is het mogelijk om je kind live getuige te laten zijn van het inpakken van zijn of haar cadeau. De link vind je hier, misschien moet je nog op ‘naar de stoomboot’ klikken. Je kunt de naam van je kind invoeren, waarna die naam een paar keer in het filmpje wordt genoemd. Heel knap in elkaar gezet, maar ook schitterend voer voor een tester. Want ook al ken ik het functioneel ontwerp niet, ik kan er best een verkennende (dus exploratory) test op loslaten. En je krijgt direct je resultaat.

Tijd voor een oefening!

Voer eens een paar namen in en kijk wat voor testsituaties je tegenkomt. En wat de resultaten zijn. En of je de test geslaagd vindt. Denk zowel aan systeemtesten als aan acceptatietesten! Laat me vooral weten wat je uitkomst is. Mijn eigen testrapport zal ik later plaatsen.

door Sander Mol op dinsdag 19 november 2013 in Acceptatie testen, Systeem testen

Plaats als eerste een reactie!

Naam*: E-mail*: