About Sander

Sander-tijdelijkWelcome! My name is Sander Mol, a 34 year old Dutch guy living in a fairly small city named Papendrecht. The city is nicely located between the large ‘Randstad’ cities and the province of Noord-Brabant. Both my education and employers have been across these two areas; I studied Business ICT in Rotterdam and Breda and then Organisational Sciences in Tilburg.

After finishing my education, I was quite ready to do ‘something’ that connected business processes and IT and Capgemini felt the same. I became a software tester, which had the additional benefit of witnessing business processes and IT come together again, and sometimes crashing into eachother. Very interesting indeed.

** And obviously, the rest is still to be translated. **

Capgemini heeft veel goeds gebracht. Niet alleen trainingen en professionele collega’s om mee te sparren over testen, ook mooie opdrachten bij banken en verzekeraars. Alle details op Linkedin. Begonnen als systeemtester, later bezig geweest met testautomatisering, testcoördinatie van zowel de systeemtest als de acceptatietest en uiteindelijk testmanager en testconsultant.

In de tussentijd is er ook privé het nodige veranderd. Tussen 2007 en 2011 heb ik met mijn vrouw Amanda mijn zoons Jesper en Kelvin en dochter Evanne gekregen. Dat was een reden om een testuitdaging in de buurt te zoeken. Bij toeval zocht de Unirobe Meeùs Groep (UMG) op dat moment iemand die het testen wilde komen opzetten. De match was snel gemaakt, er zat één week tussen het eerste contact en de eerste werkdag.

Bij UMG mag ik vorm geven aan alle aspecten van het testen. Om wat te noemen; het algemene jaarplan voor testen, van ieder aankomend project de testaanpak bespreken, testmanagers en testuitvoerders trainen en coachen, beleid opstellen voor testomgevingenbeheer, een tool voor bevindingen laten bouwen, leveranciers sturen in hun testwerk en aan het einde van ieder project meedenken met een zo objectief mogelijk advies. Door al zijn diversiteit een enorm leuke en ook weer leerzame omgeving.

Daarnaast ben ik badmintonspeler bij SNA in Bleskensgraaf, trainer bij korfbalvereniging PKC in Papendrecht, liefhebber van whisky en door het goed gevulde gezin ook volop vader. En nu dus schrijver van een weblog, waar alles aan bod kan komen, maar toch vooral testen.

> > Door naar hoe dit blog ontstond

Plaats als eerste een reactie!

Naam*: E-mail*: